Storage Systems d.o.o

Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge Storage Systems d.o.o. bavi se izradom tehničkih rešenja, konsaltingom i opremanjem svih vrsta industrijskih skladišta, skladišno-distributivnih i logističkih sistema, uključujući i ponudu po principu „ključ u ruke“.

icon_widget_image Ponedeljak - Petak: 9:00 - 17:00; Subota: neradan dan icon_widget_image +381 11 311 2442 +381 11 311 2484 icon_widget_image office@storagesystems.rs dragana.kosanic@storagesystems.rs
automatski skladišni sistemi storage systems
Najnovija tehnologija

Automatski skladišni sistemi

Brzinu i preciznost su ključ uspeha u savremenoj logistici

Napredna tehnologija

Automatski skladišni sistemi

Skladišni sistemi objedinjuju sve skladišne procese koji se odvijaju u skladišnim objektima shodno robi koja se skladišti i njenim karakteristikama. U okviru svakog skladišnog sistema, postoje podsistemi koji predstavljaju funkcionalno zaokružene celine na osnovu skladišnih procesa koji se u njima odvijaju.

Automatska skladišna rešenja zasnovana na inovativnoj tehnologiji omogućavaju izvanredno iskorišćenje prostora i znatne uštede vremena i radne snage. Automatizacija skladišnih sistema direktno povećava Vašu efikasnost i ekonomičnost u svakodnevnom radu i dugoročno podržava prosperitet Vašeg poslovanja.

automatski skladišni sistemi

Automatski sistem sa dizalicom

Vertical Buffer Module – Compact buffer

Sistem se sastoji od automatske dizalice za manipulaciju plastičnim kontejnerima ili “tacnama”, koji se odlažu u regale sa obe strane hodnika automatske dizalice. Ulaganje i izuzimanje robe (komisioniranje) obavlja se preko stanica za komisioniranje, postavljenim sa čeone strane sistema. Za automatsko dopunjavanje ili izuzimanje skladišnih jedinica, mogu se postaviti dodatni otvori na bočnim stranama mašine. Sistem odlikuje izuzetno visoka brzina komisioniranja (po principu “roba ka čoveku“), mala potrošnja energije, ergonomičnost, fleksibilnost pri rastu broja artikala u ograničenom skladišnom prostoru.

KARDEX REMSTAR
Vertical Carousel module

Vertikalni karusel

Baziran na principu takozvanog “Paternoster-a”, automatizovani vertikalni karusel pruža brz i precizan pristup robi koja se skladišti unutar mašine. Pogodan je za komisioniranje frekventnih artikala, budući da uređaj doprema željenu nosiljku do otvora za izuzimanje i ulaganje robe najkraćim mogućim putem (po principu rada “roba ka čoveku”). Konstrukcija mašine pruža maksimalni skladišni kapacitet sa minimalnom potrebnom površinom za postavljanje mašine.
KARDEX REMSTAR
Šta Vam nudimo

Atraktivna ponuda i godine iskustva

a

Podrška u realizaciji

Projektovanje automatskih sistema

Projektovanje automatskih skladišnih sistema za paletizovanu robu (AS/RS) i manje delove koji se odlažu u plastične kontejnere.

a

Stručnost i iskustvo

Izrada projektnih rešenja

Izrada projektnih (tehničkih) rešenja klasičnih skladišnih, skladišno-distributivnih i logisitičkih sistema vam je dostupna u okviru naše ponude.

a

Modernizacija poslovanja

Unapređenje komisioniranja

Primenom automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje unapređujemo proces prikupljanja porudžbina.

a

Automatizacija procesa

Projektovanje i realizacija sistema

Pružamo mogućnost projektovanja i realizacije automatskih skladišnih sistema u okviru vaših pogona i opreme koju koristite.

a

Profesionalni tim

Servisiranje skladišnih sistema

Možete da se oslonite za sveobuhvatnu servisnu podršku celokupne skladišne tehnologije u našoj ponudi.

automatski skladišni sistemi Vertikalni podizni sistem Vertical Lift Module – Shuttle XP automatsko skladištenje

Vertikalni podizni sistem

Vertical Lift Module – Shuttle XP

U vertikalnom podiznom sistemu roba se odlaže na nosače tereta – “tacne”, uskladištene u police sa prednje i zadnje strane mašine, dok se krozu sredinu mašine kreće transportni uređaj koji obavlja vertikalno i horizontalno pomeranje “tacni” (u i iz polica, kao i do, i od otvora za izuzimanje i ulaganje robe). Lokacija skladištenja “tacne” po visini mašine određuje se na osnovu maksimalne visine robe na njoj, koja se meri svaki put pri ulasku “tacne” u mašinu. Na ovaj način ostvaruje se optimalna gustina skladištenja, visoka fleksibilnost, mogućnost primene efikasnih strategija skladištenja, ergonomičnost i bezbednost uskladištene robe.

Kardex Remstar
Integrisana rešenja

Integrisana rešenja

Uz mogućnosti efikasne i ekonomične realizacije novih skladišnih sistema, imamo mogućnosti inostrane podrške. Konstantno povećavamo obim prodaje svih vrsta logističke opreme, a prvenstveno automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje malih i srednjih delova/pakovanja, kako i onih za skladištenje i komisioniranje delova velikog gabarita i mase. Naše višegodišnje iskustvo i stručnost omogućavaju nam da Vam pružimo najbolja rešenja sa najboljim odnosom cene i kvaliteta na tržištu.
automatski skladišni sistemi - integrisana rešenja skladištenje
automatski skladišni sistemi Horizontalni karusel - Horizontal Carousel Module Kardex Remstar skladištenje

Horizontalni karusel

Horizontal Carousel Module

Horizontalni karusel sastoji se od pogonskog lanca za koji su pričvršćene nosiljke tereta, koje se kreću po zatvorenoj kružnoj horizontalnoj putanji pogonskog lanca. Sa čeone strane sistema nalaze se stanice za ulaganje i izuzimanje (komisioniranje) robe iz nosiljki. Sistem obezbeđuje visok intenzitet i tačnost komisioniranja, visoku gustinu skladištenja i optimalno iskorišćenje raspoloživog prostora manjih visina. Prosec komisioniranja moguće je ostvariti i na više nivoa, postavljanjem hirozantalnih karusela jedog iznad drugog, ili primenom podizne platforme koja podiže rukovaoce na jedan ili dva nivoa komisioniranja (iznad nivoa poda) radi ostvarivanja komisioniranja na većim visinama nosiljki.

KARDEX REMSTAR

Montaža i demontaža

Montaža i demontaža svih vrsta polovne skladišne opreme klasičnih tehnologija skladištenja ostalih proizvođača.

Servisiranje skladišnih mašina

Servisiranje automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje (prikupljanje porudžbina) malih i srednjih delova (pakovanja) i automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje delova (pakovanja) velikog gabarita i mase.

Zamena oštećenih elemenata

Zamena oštećenih elemenata svih vrsta skladišne opreme klasičnih tehnologija skladištenja koju prodajemo.

Pomoć u servisiranju

Pomoć u servisiranju AS/RS i mini-load AS/RS

automatski skladišni sistemi - montaža i demontaža skladištenja
Automatske mašine

Skladištenje robe velikih gabarita

Skladištenje i rukovanje teškom robom zahteva posebno dobro osmišljenu logistiku. Usled svoje težine i veličine, ovi predmeti često zahtevaju poseban način manipulacije. Teška roba može postati ergonomska noćna mora, dovodeći radnike u opasnost od povreda. Takođe, roba velikih gabarita zauzima i puno prostora, što utiče na loše iskorišćenje prostora. Kardex Remstar nudi fleksibilne tehnologije za ergonomsku manipulaciju i skladištenje na manjoj potrebnoj površini.

AutoStore

Najnovija tehnologija automatskog skladištenja

AutoStore je najnovija tehnologija automatskog skladištenja sa maksimalnim iskorišćenjem zapremine raspoloživog prostora. Roba se skladišti u plastičnim kontejnerima, koji se postavljaju jedni na druge po visini, unutar pregradaka aluminijumske konstrukcije. Po gornjoj ivici, tj. vrhu aluminijumske konstrukcije, kreću se automatska vozila (roboti) koja odlažu, premeštaju, sortiraju i izuzimaju plastične kontejnere i dopremaju ih do radnih stanica za komisioniranje ili dopunjavanje. Ekstremno fleksibilna aluminijumska konstrukcija maksimizira gustinu skladištenja, omogućujućavajući da se u isti prostor, u poređenju sa klasičnim skladišnim sistemima, može smestiti čak četiri puta više robe.

automatski skladišni sistemi - AutoStore najnovija tehnologija skladištenja sa robotima
automatski skladišni sistemi - Storage Systems d.o.o
Bilo gde i bilo kad

Dostupnost kada vam je potrebna

350 350

Projektnih

Rešenja

170 170

Zadovoljnih

Klijenata

480 480

Opremljenih

Hala

870 870

Prodatih

Viljuškara