Storage Systems d.o.o

Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge Storage Systems d.o.o. bavi se izradom tehničkih rešenja, konsaltingom i opremanjem svih vrsta industrijskih skladišta, skladišno-distributivnih i logističkih sistema, uključujući i ponudu po principu „ključ u ruke“.

icon_widget_image Ponedeljak - Petak: 9:00 - 17:00; Subota: neradan dan icon_widget_image +381 11 311 2442 +381 11 311 2484 icon_widget_image office@storagesystems.rs dragana.kosanic@storagesystems.rs
klasični skladišni sistemi storage systems
Proširite svoje kapacitete

Klasični skladišni sistemi

Skladišna oprema visokog kvaliteta

Savremena tehnologija skladištenja

Skladišna oprema visokog kvaliteta zasnovana na najsavremenijoj tehnologiji deo je našeg atraktivnog asortimana proizvoda. Inspirisani inovacijama i vođeni željom za napretkom, neprestano nastojimo da taj asortiman dodatno obogaćujemo. Pružamo klijentima stručne konsultacije kako bismo im pomogli da naprave najbolji izbor u domenu skladišne opreme, kao i pouzdanu korisničku podršku.

klasicni skladisni sistemi, paletni regali, viljuškari, skladišna oprema
Tehnologija
a

Protočni i pokretni regali

Lorem ipsum dolor sit ameet nec. Aenean nisi ligula eget dolor quam. Aenean et massa cum eni.

s

Paletni i prolazni (“drive-in”) regali

Lorem ipsum dolor sit ameet nec. Aenean nisi ligula eget dolor quam. Aenean et massa cum eni.

a

Polični i konzolni regali

Lorem ipsum dolor sit ameet nec. Aenean nisi ligula eget dolor quam. Aenean et massa cum eni.

Šta Vam nudimo

Kompletna ponuda

U okviru skladišne opreme, nudimo Vam širok dijapazon proizvoda i usluga. Skladišna oprema svih klasičnih tehnologija skladištenja:
a

Klasični paletni regali

Klasični paletni regali služe za skladištenje paleta različitih težina.

a

Prolazni, protočni i pokretni paletni regali

Prolazni paletni regali omogućavaju znatno efikasnije iskorišćenje prostora

a

Šatl paletni sistemi

Šatl paletni sistem sastoji se od paletnih regala po kojima se kreću šatl vozila

a

Polični regali, skladišta na podestu, samonoseći polični regali na više nivoa

Polični regali koriste se za skladištenje skladišnih jedinica manje mase

a

Regali za automatska paletna skladišta I za automatska skladišta plastičnih kontejnera

Pored regala koji se postvljaju u skladišne objekte moguća su i rešenja sa samonosećim regalima

klasični paletni regali pallet racking, storage systems, skladišna oprema, skladištenje

Klasični paletni regali

Klasični paletni regali služe za skladištenje paleta različitih težina. Komponente regala zaštićene su epoksipoliesterskim prahom polimerizovanim na 180° C, ili se izrađuju postupkom „Senzimir“. Veza se ostvaruje u četiri tačke bez upotrebe zavrtnjeva, a obezbeđena je od rastavljanja sa dva sigurnosna elementa. Ove stabilne konstrukcije kvalitetne izrade dopunjuje bogati asortiman najrazličitijih konstruktivnih elemenata i raznovrsnih oblika, čime se one prilagođavaju specifičnim potrebama i zahtevima klijenata.

Pallet Racking

Prolazni paletni regali

Prolazni paletni regali omogućavaju znatno efikasnije iskorišćenje prostora, odnosno uštedu površine od 60-100% u odnosu na klasična paletna skladišta. Povećanje površinskog i zapreminskog iskorišćenja sistema ostvaruje se eliminacijom čestih hodnika za opsluživanje regala kod klasičnih paletnih regala. Koriste se za skladištenje relativno malog broja artikala u velikim količinama. Postoje tri tipa prolaznih regala: jednostruki i dvostruki prolazni regali (Single and Double ’’Drive-in’’), koji se opslužuju po LIFO disciplini i prolazni regali koji su prohodni celom svojom dužinom (’’Drive-through’’) u kojima je moguće ostvariti FIFI princim rada.

priolazni paletni regali drive in racking klasicni skladisni sistemi, skladišna oprema
’’Drive-In’’ Racking
pokretni paletni regali, mobile racking, skladišna oprema, klasični skladišni sistemi, skladištenje

Pokretni paletni regali

Pokretni regali sastoje se od klasičnih paletnih regala postavljenih na šasije sa sopstvenim pogonom, koje se kreću po šinama u podu skladišta. Šasije svojim skupljanjem i razmicanjem obrazuju skladišni hodnik samo na jednom željnom mestu, tj. između zadatih šasija. Zahvaljujući smanjenju broja hodnika na samo jedan (ili dva kod velikih sistema), ostvaruje se izuzetno visoko iskorišćenje prostora, u poređenju sa klasičnim paletnim regalima koji imaju fiksni broj skladišnih hodnika između nizova regala. Pokretni paletni regali su naročito pogodni za ostvarivanje visoke gustine skladištenja uz istovremenu mogućnost direktnog pristupa svakoj paleti, posebno u uslovima skupog skladišnog prostora, kao štu su na primer hladnjače.

Mobile Racking

Protočni paletni regali

Protočni regali obezbeđuju izuzetno visoku gustinu skladištenja i veliku brzinu protoka paleta kroz sistem, koristeći samo gravitaciju. Palete se odlažu na nagnute staze nepogonskih valjkastih transportera. Sa ulazne strane regala palete se ubacuju u valjkaste staze, pogonjene gravitacijom kreću se po dubini regala ka izlaznoj strani, odakle se izuzimaju iz sistema. Palete se skladište po FIFO principu. Protočni regali ostvaruju veliku uštedu u broju potrebnih mobilinih transportnih uređaja, usled značajnog smanjenja transportnih rastojanja koje viljuškari treba da pređu. Intenzitet komisioniranja u odnosu na klasične paletne regale, može se udvostručiti primenom tunela za komisioniranje integrisanih u protočne regale.

protočni paletni regali, pallet flow, skladisna oprema, skladišni sistemi
Pallet Flow
šatl paletni sistem, shuttle pallet system, skladisna oprema, oprema za skladištenje

Šatl paletni sistem

Šatl paletni sistem sastoji se od paletnih regala po kojima se kreću ’’šatl’’ vozila koja obavljaju uskladištenje i iskladištenje paleta po dubini regalne konstrukcije. Svaki od regalnih kanala može sadržavati samo jedan artikal čime se broj artikala koje je moguće uskladištiti znatno povećava u odnosu na prolazne regale. Prebacivanje ’’šatl’’ vozila u odgovarajuće kanale regala obavlja se viljuškarem. Ovi sistemi imaju mnogo veći protočni kapacitet od prolaznih regala, budući da ’’šatl’’ vozilo obavlja transport u regalu za vreme dok viljuškar donosi ili odnosi sledeću paletu. Regali se mogu opsluživati po LIFO ili FIFO disciplini.

Shuttle Racking

Polični regali

Ako ste u nedoumici kada se radi o opremanju Vašeg skladišnog prostora, obratite se nama. Vaše potrebe za ekonomičnim skladištenjem i lakšom manipulacijom robe rešavamo u saradnji sa prestižnom belgijskom kompanijom za logistička i skladišna rešenja Stow International NV koja zauzima jednu od vodećih pozicija na globalnom tržištu. Polični regali koriste se za skladištenje skladišnih jedinica manje mase, koji se ne odlažu na paletu, pri čemu se ulaganje i izuzimanje robe obavlja ručno. U produžetku Vam predstavljamo kratak pregled ponude paletnih i poličnih regala Stow International NV, ali stojimo Vam na raspolaganju za upite i dodatne informacije o našim distributerskim i projektantskim aktivnostima.

polični regali, skladišna oprema, skladišni sistemi
Regali
samonoseći polični regali na više nivoa, mezzanine flooring, skladišna oprema

Samonoseći polični regali na više nivoa

Samonoseći paletni regali na više nivao primenjuju se za skladištenje skladišnih jedinica manje mase, koji se ne odlažu na paletu, pri čemu se skladištenje obavlja na više nivoa sa maksimalnim visinama koje je moguće ručno opsluživati. Stranice poličnih regala optimizirane su za ukupno opterećenje od svih nivoa opsluživanja. Moguća su različita izvođenja gazišta i različita opterećenja nivoa opsluživanja.

Mezzanine Flooring
Multitire Racking

Skladišta na podestu

Ako želite da maksimalno iskoristite svoj vertikalni prostor, skladište na podestu predstavlja optimalno rešenje. Ovaj fleksibilan montažno-demontažni sistem može naći primenu u svakom prostoru, bilo da je skladište, radionička hala, kancelarija, ili druga prostorija. Moguća su različita izvođenja gazišta i nosivosti skladišta na podestu.
skladišta na podestu, Multitire Racking, skladisna oprema
skladišta na podestu, multitire racking, skladišni sistemi, skladisna oprema

Konzolni regali

Konzolni regali namenjeni su za skladištenje dugačkih proizvoda i pločastih materijala kao na primer, metalnih i plastičnih cevi, šipki, pločastih materijala od drveta, hladno i toplo valjanih čeličnih profila i tako dalje.

konzolni regali za skladištenje, skladištenje robe
Regali
Regali za automatska skladišta, as/rs racking, oprema za skladištenje, skladištenje robe

Regali za automatska skladišta

Regali za automatska paletna skladišta primenjuju se u sistemima opsluživanim automatskim visokoregalnim dizalicama. Regali za automatska skladišta plastičnih kontejnera primenjuju se u sistemima opsluživanim automatskim dizalicama za manipulaciju kontejnerima. Pored regala koji se postvljaju u skladišne objekte moguća su i rešenja sa samonosećim regalima (Rack cladding building system).

AS/RS Racking

Skladištenje velikog gabarita

Automatske skladišne mašine za skladištenje i komisioniranje (prikupljanje porudžbina) delova (pakovanja) velikog gabarita i mase: cilindičnih, šipkastih i pločastih proizvoda, prizmatičnih delova velike mase, kalemova, delova u skladišnim kontejnerima i pneumatika.

Veliki gabarit
skladisna oprema
Profesionalna podrška

Zašto izabrati nas

Preko sofisticirane skladišne opreme najvišeg kvaliteta i efikasne isporuke koja se odvija po dogovoru i u predviđenom roku, klijentima otvaramo vrata za znatne uštede, i time postavljamo temelj za dugoročnu saradnju u obostranom interesu. Pored proizvoda koje nabavljamo od renomirane fabrike skladišne opreme Stow International NV, nudimo i mogućnost planiranja i realizacije kompletnih projektnih rešenja. Zatražite ponudu!
350 350

Projektnih

Rešenja

170 170

Zadovoljnih

Klijenata

480 480

Opremljenih

Hala

870 870

Prodatih

Viljuškara

Storage Systems, oprema za skladištenje
Bilo gde i bilo kad

Kvalitet bez premca

Prednosti naše skladišne opreme štede Vam vreme i novac. One uključuju: funkcionalnost, brzu i laku ugradnju, stabilnu i čvrstu konstrukciju, veliku nosivost (100-230 kg po polici) kao i višespratnost. Kontaktirajte nas i zatražite ponudu!